Even lekker opwarmen

Buiten koelt het flink af en ook binnen kunnen we niet meer zonder extra verwarming. Voelt je lijf koud aan? Er zijn een aantal manieren om op te warmen. Met een lekkere kop thee bijvoorbeeld of bij de open haard. Precies wat je nodig hebt, als het buiten guur is. Maar er zijn meer manieren om warm te worden. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Afspreken

Alleen zijn of met vrienden. Het klinkt raar, maar het scheelt een paar graden. Al is het alleen al je gevoelstemperatuur. Heb je het koud, bel dan een paar vrienden op en spreek gezellig af. Samen is in elk geval warmer dan alleen. En een stuk gezelliger …

Eten

Iets warms eten is ook goed als je het koud hebt. Als het buiten koud is, hebben we blijkbaar steviger voedsel nodig om warm te blijven. Niet voor niets staat er op een wintermenu bijvoorbeeld stamppot of erwtensoep! Die salade eten we wel weer als het terrasjesweer is.

In bad

In een warm bad kun je eindeloos liggen. Niet té lang, want dan wordt het water koud en gaat het effect verloren. Eindeloos warm water bijvullen kun je doen, maar het effect is groter als je het water niet te veel af laat koelen. Voor je het koud krijgt, wrijf je jezelf droog met een zachte handdoek. Succes verzekerd!

Een infraroodsauna

De overtreffende trap van een warm bad is de infrarood sauna. Hierin kun je eindeloos opwarmen. Infrarood werkt door middel van straling, die optimaal je huid binnendringt. Met infrarood kun je je lijf super lekker opwarmen. En door de weldadige warmte is het ook nog eens goed voor spieren en gewrichten.

Warm drankje

In de intro hadden we het al over een kop thee, maar er zijn natuurlijk veel meer warme dranken die hetzelfde effect hebben. Wat dacht je van een warme chocolademelk of een goede kop koffie? Voor de extra koude dagen doe je een scheutje rum in je koffie!

Ramen dicht

Misschien is dit een cliché, maar tocht is nooit goed als je het koud hebt. Misschien hou je ervan om met het raam open te slapen. Daar is niks mis mee. Maar zorg er wel voor dat in de woonkamer de ramen lekker dicht zitten. Eventueel met een extra tochtstrip.

Sporten

Een rondje hardlopen, even naar de sportschool of een stevige wandeling maken. Wat je ook doet, van sporten krijg je het lekker warm. Zelfs een uur na het sporten is je lijf nog lekker opgewarmd. Als je het sporten afsluit met korte warme douche is het effect compleet.

Met een dekentje…

Natuurlijk kun je de verwarming een tandje hoger zetten als je het koud hebt, maar denk ook eens aan een dekentje op de bank. Of warme pantoffels aan je voeten. Scheelt je een hoop in energiekosten. Op tijd onder de wol kruipen is ook een goed idee.

De kachel

Tot slot natuurlijk de haard. Heb je geen rookkanaal in je woning? Dan kun je bijvoorbeeld ook gaan voor een gashaard of een gaskachel. Met zo’n opwarmer kun je ook nog in de vlammen staren. Hoe lekker is het om je daarmee te ontspannen?