Ga voor biologisch en natuurlijk

Tegenwoordig is er steeds meer natuurlijke gezichtsverzorging voor het gezicht te verkrijgen. De verzorging die alleen natuurlijke producten bevat en geen synthetische en kunstmatige stoffen. Het grote voordeel is dat de kans op heftige reacties zoals roodheid en irritatie veel kleiner is bij natuurlijke gezichtsverzorging. De huid herkent de ingrediënten als eigen en huidvriendelijk. Een huid bevat poriën en ademt als een spons die vocht doorlaat. Chemicaliën die in synthetische huidverzorgingsproducten zitten zijn slecht voor de huid. Bij natuurlijke gezichtsverzorging heeft u dus geen last van irritatie, veranderingen in cel structuur, hormonale veranderingen, immuniteitsverlies en verslechterde leverfuncties die synthetische producten voor de huid wel op kunnen wekken.

Natuurlijke producten voor de verzorging van een gezicht

Veel huidverzorgingsproducten voor het gezicht gaan acne en veroudering tegen.

Producten zijn op verschillende huidtypen afgestemd. Denk aan producten voor een droge huid, normale huid en vette huid. Natuurlijke producten zijn voornamelijk plantaardig. Sommige producten bevatten echter nog wel dierlijke ingrediënten. Puur natuur wordt gezien als pure oliën, dag en nachtcrèmes met plantaardige ingrediënten, make-up zonder dierlijke toevoegingen of chemicaliën. De huid neemt stoffen in producten op, ook de bloedbaan en het lichaam worden van deze producten voorzien. Natuurlijk is daarnaast ook veel gezonder. Sommige chemicaliën kunnen bij veelvuldig gebruik zelfs kankerverwekkend zijn door hormonale veranderingen. Bij natuurlijke verzorging is een goede gezondheid beter gegarandeerd. De huid zorgt voor meer elastische en egale kenmerken en droogt minder snel uit bij natuurlijke producten. Chemicaliën bereiken vaak het tegenovergestelde effect, het helpt niet en maakt de kwaal alleen maar erger.

Natuurlijke gezichtsverzorging zonder Parabenen

Ook kunt u zelf producten maken van natuurlijke ingrediënten. Voordeel is dat u precies weet wat er in zit. Daarnaast zijn er talloze producten. Veel natuurlijke ingrediënten die worden gebruikt zijn bijvoorbeeld avocado olie, shea boter, kokos olie, macadamia-olie etc. Parabenen moeten vooral worden vermeden. Soms wordt beweerd dat een product natuurlijk is om te verkopen, maar bevat het product toch nog Parabenen. Deze kunnen de hormoonhuishouding op lange termijn ook flink verstoren. Als iets echt 100% natuurlijk is zal deze vrij zijn van Parabenen.

Grotere duurzaamheid voor een beter milieu

Biologische gezichtsverzorging zorgt voor een beter milieu. Bij gebruik van chemicaliën worden veel afvalstoffen geproduceerd die via het riool of afvoer weer in de natuur belanden en daar schade aan kunnen richten. Natuurlijke biologische producten worden door de natuur afgebroken als eigen product. Bij het productieproces komen dus minder schadelijke stoffen vrij.