Het belang van vitamine C voor jouw lijf!

Dat we gezond moeten blijven eten met veel vitamientjes weten we allemaal wel. Dagelijks twee stuks fruit en voldoende groente zorgt ervoor dat je voldoende vitamines hebt, toch? In de praktijk blijkt dit toch een stukje lastiger te zijn. Veel mensen hebben last van vitaminen tekort en met name vitamine C is een van die vitamines. Maar hoe kan dat dan? Er zit toch vitamine C in fruit en groente? Wat is het nut eigenlijk van vitamine C? Je leest het hier!

Vitamine C is een kleine maar grote krachtpatser

We weten allemaal wel dat vitamine C belangrijk is voor jouw immuunsysteem. Maar wist je ook dat vitamine C bij tal van andere processen in jouw lijf betrokken is? Zo is vitamine C ook belangrijk voor de opname van ijzer uit de voeding. En ijzer is op zijn beurt weer heel erg belangrijk voor het vervoeren van zuurstof naar de lichaamscellen.

Te weinig ijzer in je bloed noemt men bloedarmoede. Bij bloedarmoe voel je je moe, duizelig en zwak. In sommige gevallen kan bloedarmoede zelfs gevaarlijk zijn.

Vitamine C zorgt dat het ijzer uit jouw voeding makkelijker opgenomen kan worden. Want de opname van ijzer is nog niet zo gemakkelijk. Veel ijzer gaat verloren in de darmen. Daarom is het belangrijk om bij een ijzerrijke maaltijd, vitamine C in te nemen.

Belangrijk voor de bloedvaten

Vitamine C is ook heel erg belangrijk voor het gezond houden van jouw bloedvaten. Vitamine C is namelijk verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen. En collageen houdt jouw bloedvaten soepel en sterk.

Vitamine C uit een supplement

Het kan heel verstandig zijn om jouw vitamine C behoefte aan te vullen met een supplement. Dit kan vooral handig zijn als jij niet van vers fruit houdt of moeite hebt met groente eten.

Eigenlijk kan het sowieso geen kwaad om extra vitamine C te nemen want je kan nooit een overdosis vitamine C krijgen. Een teveel aan vitamine C plas je namelijk weer uit. Jouw lichaam pakt dus wat het nodig heeft en de rest gaat gewoon het toilet in.

Bij Benfida kun je veel vinden over vitamine C en welke supplement geschikt is om te kopen. En het voordeel is dat je in heel veel variaties wel een supplement kunt vinden die ook voor ieder budget beschikbaar is. Want laten we eerlijk zijn, de prijs is ook belangrijk!

Conclusie

Het is belangrijk om voldoende vitamine C binnen te krijgen. En het is lastig om dit volledig uit de voeding te halen. Dit komt ook doordat je dan best wel veel van alles zou moeten eten omdat een hele hoop vitaminen verloren gaan in de darmen. Daarom is het verstandig om dit extra aan te vullen met een supplement.

En het kan absoluut geen kwaad om extra vitamine C te slikken, een overdosis krijgen is onmogelijk. Maar de gezondheidsvoordelen zijn wel enorm! Daarom moet je niet besparen op jouw gezondheid en kiezen voor een goede vitamine C supplement. Zo zorg je ervoor dat je gezond en sterk blijft.