Gebruik van een hottub

Bij het gebruik van de hottub moet er met een aantal dingen rekening gehouden worden. Let vooral op de tijd van het verwarmen van het water. Dit kan soms namelijk een aantal uur duren, gemiddeld 2 uur. Plan van tevoren in vanaf wanneer je gebruikt wilt maken van het bad. Zo kan je je ontspannende dag inplannen. Indien er gebruik wordt gemaakt van een kachel, houdt dan rekening met het helemaal vullen van het bad met water voordat de kachel wordt gestookt. Zo voorkom je dat de kachel of het bad gaat beschadigen.

Oorsprong

De hottub vindt zijn oorsprong uit de gebieden rond Scandinavië en Alaska. De achterliggende reden van zo een warm bad in zulke koude gebieden is de hoeveelheid aan natuurlijke warmwaterbronnen. Het is dus vooraf niet nodig het water in de baden op te warmen nu dit van nature al warm genoeg is. Op deze manieren konden de inwoners van deze gebieden in de koude openlucht opwarmen in het warme water. Gezien de stijgende populariteit heeft bijna ieder huishouden daar wel een eigen tobbe. Het voordeel daar is dat er minder verbruik kosten zijn doordat er vooraf niet gestookt hoeft te worden.

Inspiratie opdoen

Nu de tobbe duurzaam gebruikt kan worden en makkelijk aan te schaffen is, zijn nog steeds niet veel mensen overtuigd voor het aanschaffen hiervan. Naast dat het een luxe is, heeft deze tobbe meerdere lichamelijke en geestelijke voordelen. Het relaxen in het bad helpt tegen stress. Door het baden rust het lichaam beter en gaat de slaap ook vooruit. Door de voordelen die het baden in warm water meebrengt, zorgt het bad voor een betere fysieke en emotionele gesteldheid.