3 voordelen van ooglidchirurgie

Overweeg je een ooglidcorrectie? Als dat zo is, ben je niet de enige. Volgens de American Society of Plastic Surgeons is dit type ingreep een van de populairste cosmetische operaties die tegenwoordig worden uitgevoerd. 

Hoewel er vele redenen zijn waarom iemand voor een ooglidcorrectie kiest, ook bekend als blepharoplastie, zijn de drie meest voorkomende voordelen een jeugdiger uiterlijk, beter zicht en meer zelfvertrouwen. Lees verder om meer te weten te komen over elk van deze voordelen.

Een jeugdiger uiterlijk 

Een van de meest opvallende tekenen van veroudering is hangende huid op de bovenste oogleden. Dit kan je een vermoeide of zelfs boze uitstraling geven, wat geen van beide wenselijk is. Ooglidchirurgie kan dit probleem verhelpen door overtollige huid en vet rond de ogen te verwijderen. Het resultaat is een jeugdiger en frisser uiterlijk waardoor je er jaren jonger uit kunt zien. 

Beter zicht 

In sommige gevallen kunnen hangende oogleden je zicht belemmeren. Wanneer dit gebeurt, is het meestal te wijten aan overtollige huid of vetweefsel dat over de natuurlijke contouren van het oog hangt. Dit kan vooral problematisch zijn voor mensen die al slecht zien. Ooglidchirurgie kan helpen je zicht te verbeteren door dit overtollige weefsel te verwijderen en je beter te laten zien. 

Meer zelfvertrouwen 

Het is geen geheim dat er goed uitzien vaak leidt tot je goed voelen. Als je in de spiegel kijkt en een vermoeid of boos uitziend spiegelbeeld naar je terug ziet staren, kan het moeilijk zijn om je zelfverzekerd te voelen. Maar als je ooglidchirurgie ondergaat en een jeugdiger en frissere versie van jezelf ziet, kan dat wonderen doen voor je gevoel van eigenwaarde. Opeens voel je je beter over jezelf, zowel van binnen als van buiten, wat je algemene zelfvertrouwen alleen maar ten goede komt. Als je een ooglidcorrectie overweegt, is de kans groot dat je in een (of meer) van de bovenstaande categorieën valt. En als dat het geval is, weet dan dat je zeker niet de enige bent, dit type ingreep wordt steeds populairder bij mannen en vrouwen van alle leeftijden die van de vele voordelen willen genieten. Overleg met een erkende plastisch chirurg om meer te weten te komen over wat een blepharoplastie voor jou kan betekenen. Of kijk voor meer informatie op www.yourface.nl.